2014. augusztus 5., kedd

BP 500A hidraulikus brikettálógép

A brikettálógépek piacán egyre nagyobb a verseny.
 A direkt erre a piacra specializálódott kisebb gyártók mellett manapság a nagyvállalatok is próbálnak lépést tartani és kiszolgálni a vásárlói igényeket. Az Iwood Kft. által kínált BP500-as brikettáló téglatest alakú briketteket készít fűrészporból és mezőgazdasági hulladékokból (pl. repce, napraforgóhéj).

A hidraulikát a gép elektromos rendszere irányítja. A brikettálógép három darab elektromos motorral van felszerelve: a főmotor (33kW) a fő hidraulikus pumpát hajtja meg. A második motor (1,1kW) a recirkuláris pumpát működteti, míg a harmadik motor (1,5kW) a fűrészpor adagolását végző szállítócsiga működéséért felelős.

A motorok és a hidraulikus pumpa irányítását mikroprocesszorok végzik. A processzorok feladata a brikettálási folyamat ellenőrzése és irányítása, amit egy analóg nyomásérzékelő segítségével hajtanak végre. A brikettálandó alapanyag betárolása egy, a gép tetejére szerelt silóban található, a továbbítás csigás szállítóval történik.

A gép manuális valamint automatikus módon is működtethető. Természetesen az automatikus mód a gép szokásos működési üzemmódja, amikor az üzemeltetőnek nem kell beleavatkoznia a munkavégzésbe. A kézi vezérlés a gép beállításához, a cilinderek kezdeti pontba történő visszaállításá- hoz (pl áramkimaradás vagy baleset miatt) és a karbantartási munkák végzése során használandó.

A kijelzők a kiszolgáló személyzet munkáját segítik, figyelmeztetnek a motorok túlmelegedésekor, ha az alapanyagtartály kiürült vagy ha az olajszűrőben valamilyen dugulás keletkezett.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.